Conducerea Comisiei Electorale Centrale a discutat cu reprezentanții Institutului Republican Internațional

Conducerea Comisiei Electorale Centrale a discutat cu reprezentanții Institutului Republican Internațional

Angelica Caraman, președinta Comisia Electorală Centrală (CEC) și Pavel Postica, vicepreședintele CEC au avut astăzi o întrevedere cu Antonia Ferrier vicepreședintele pentru relații externe al Institutului Republican Internațional (IRI), Stephanie Palen, directorul-adjunct regiunea Eurasia, IRI și Krzysztof Lisek, directorul pe țară al Institutului Republican Internațional (IRI) din Moldova, informează OFICIAL. 

Doamna Caraman a mulțumit oficialilor IRI pentru interesul manifestat față de procesele electorale din Republica Moldova și suportul oferit anterior instituției pentru informarea și mobilizarea alegătorilor din afara țării, consolidarea comunicării cu partidele politice și instruirea reprezentanților acestora referitor la prevederile legale privind finanțarea politică și realizarea corectă a activității privind gestiunea finanțelor politice.

Discuțiile s-au axat atât pe noutățile alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, dar și eventuale riscuri și provocări. Principalele subiecte abordate au vizat: activitatea organelor electorale inferioare, procedura de înregistrare a candidaților și aplicarea restricțiilor pentru dreptul de a candida, desfășurarea campaniilor electorale, supravegherea și controlul finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale și difuzarea mesajele de interes public. Totodată, a fost abordată și tema contracarării încălcărilor legislației electorale, inclusiv a utilizării frauduloase a resurselor administrative și a finanțării ilicite a campaniei electorale.

La final, oficialii au urat succes Comisiei Electorale Centrale în realizarea tuturor acțiunilor planificate pentru desfășurarea scrutinului din anul curent și și-au manifestat deschiderea pentru dezvoltarea în continuare a bunelor relații de colaborare cu CEC și oferirea asistenței necesare pentru perfecționarea practicii electorale din Republica Moldova.

Share