Conducerea CEC face un apel către funcționarii electorali care au participat la acțiuni de corupere a alegătorilor

Conducerea CEC face un apel către funcționarii electorali care au participat la acțiuni de corupere a alegătorilor

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a făcut unele precizări privind implicarea funcționarilor electorali în pretinsele acțiuni de corupere electorală, informează OFICIAL.

La sfîrșitul ședinșei CEC de astăzi, Angelica Caraman a făcut apel către funcționarii care ar fi fost implicați în aceste acțiuni să colaboreze cu ancheta.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public și intens mediatizate în ultimele zile referitoare la pretinsele acțiuni de corupere masivă a alegătorilor, apar și suspiciuni rezonabile că în acestea ar putea fi implicați și funcționari electorali, membri ai consiliilor electorale și ai birourilor electorale.

CEC face apel către funcționarii electorali care știu, într-un fel sau altul, că au acceptat anumite mijloace financiare sau asupra cărora planează anumite suspiciuni de forme de corupere, să colaboreze cu organele de anchetă.

CEC și Inspectoratul General al Poliției vor colabora și în continuare în vederea identificării cazurilor și întreprinderii neîntârziate a acțiunilor privind înlăturarea oricăror suspiciuni de orice formă de corupere electorală”, a spus Angelica Caraman.

Share