Concluziile unui candidat la alegerile din 1 noiembrie: „Eram conștienți de faptul că avem două handicapuri serioase”

Concluziile unui candidat la alegerile din 1 noiembrie: „Eram conștienți de faptul că avem două handicapuri serioase”

Europa Liberă a stat de vorbă cu Octavian Țîcu, unul din cei doi candidați unioniști la alegerile de duminică, care a luat 2% din voturi. În acest fel, pretendentul la șefia țării a spus ce concluzii a tras din primul tur, informează OFICIAL.

„Dar eram și foarte realist. La ultima emisiune pe care am avut-o și am discutat, miza noastă este alta decât alegerile prezidențiale. Eram conștienți de faptul că avem două handicapuri serioase, pe care moldovenii nu pot să le depășească încă. Primul handicap este că noi suntem unioniști și vrem să reunim țara într-o Românie Mare și, pentru mulți moldoveni, obișnuiți cu ideea de statalitate, de Moldova, de Moldovioară e greu”, a declarat Țîcu.

„Și al doilea e că nu am reușit să ne facem cunoscuți. Eu, ca persoană, partidul, suntem relativ tineri în politică, abia din decembrie 2019, și asta s-a dovedit a fi un lucru decisiv, pentru că au fost raioane în care noi n-am avut deloc campanie. Au fost raioane unde nu avem organizații teritoriale, abia am constituit 21 de organizații teritoriale. Abia în această campanie, pe care noi am inițiat-o, Ce înseamnă unirea cu România?, am început să tatonăm terenul prin localități, să vedem ce cred oamenii despre noi. Eu cred că la primul exercițiu plenar electoral în plan național este un scor bun. Noi am reușit câteva lucruri bune, am văzut care este alegătorul nostru, am văzut care este arealul geografic…”, a adăugat Octavian Țîcu.

Doina Secrieru

Share