Concluzii după protestul de ieri! Politician: „E timpul pentru acțiuni mai dure, dar…”

Concluzii după protestul de ieri! Politician: „E timpul pentru acțiuni mai dure, dar…”

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Alexandru Bujorean, a trasat câteva concluzii după protestul de ieri din Chișinău, informează Oficial.

„Poporul nostru, spre regret, rămîne a fi pasibil spre corupere prin concerte și tot felul de acțiuni bazate pe un PR ieftin al guvernanților”, a precizat el.

În același timp, Bujorean, s-a referit și la Mișcarea de Rezistență Națională. „Grupul organizatoric al Mișcării de Rezistență Naționale trebuie să își reediteze mesajul public: fie protestele sunt preluate de societatea civilă, fără tentă politică, fie partidele sunt cele care vor mobiliza în continuare membrii și simpatizanții săi. Prima variantă ar fi ideală, dar incomparabilă cu mișcarea din România, pentru că societatea noastră civilă este limitată în resurse și posibilități iar mișcările sindicale au concrescut în totalitate cu puterea. Rămîn partidele, dar aici e o problemă pe care unii nu o văd, dar care obligatoriu trebuie menționată. Toate forțele anti-regim TREBUIE SĂ ACȚIONEZE UNITAR ȘI ÎMPREUNĂ”, a comunicat el pe o rețea de socializare.

Prin urmare, el a vorbit și despre eficiența protestelor. „Vedem după reacția guvernării că protestele nu mai sunt un instrument eficient de constrîngere. Deci, e timpul pentru acțiuni mai dure, dar care desigur sunt în limita cadrului legal și unicul instrument recunoscut și protejat la nivel mondial este NESUPUNEREA CIVICĂ. Pichetarea cîtorva instituții de stat, blocarea mai multor trasee naționale, staționarea mai multor autoturisme pe o perioadă de timp, refuzul de a executa, la locul de muncă, sarcini care contravin interesului național sau care prejudiciază cetățeanul (ex.Gheorghe Petic, Poliția de Frontieră Ungheni)”, se menționează în mesajul lui Bujorean.

Mihaela Rotari

Share