Compensațiile bănești anuale pentru cadrele de conducere şi didactice din învăţământul general public vor fi majorate cu 100%

Compensațiile bănești anuale pentru cadrele de conducere şi didactice din învăţământul general public vor fi majorate cu 100%

Ministerul Educației și Cercetării a înaintat un nou proiect de Hotărâre de Guvern de majorare a compensațiilor bănești anuale personalului de conducere și didactic din instituțiile publice de învățământ general în cadrul şedinţei Secretarilor generali din 3 februarie 2022, transmite OFICIAL.

Proiectul menţionat a fost elaborat în scopul acordării suportului pentru formarea profesională continuă și creșterea calității procesului de predare-învățare-evaluare, precum şi în scopul implementării eficiente a TIC în educație, dezvoltării competențelor digitale ale cadrelor didactice.

Secretarul general al Ministerului Educaţiei şi Cercetării dna Nadejda Velişco a menţionat în cadrul şedinţei Secretarilor generali că majorarea cuantumului compensației de la 2000 de lei la 4000 de lei este un angajament al Guvernului asumat în Programul de guvernare și, în acest scop, au fost alocate circa 172 mln lei, mijloacele financiare prevăzute în Legea nr.205/2021 a bugetului de stat pentru anul 2022. De aceste compensații vor beneficia peste 43000 de cadre didactice și de conducere.

Proiectul menţionat prevede extinderea listei bunurilor ce pot fi procurate din compensația unică cu posibilitatea achiziționării bunurilor de birotică și papetărie, consumabile pentru calculatoare și conexiune la Internet. În conformitate cu prevederile proiectului, compensațiile bănești anuale vor fi oferite cadrelor didactice și de conducere în luna septembrie.

Share