Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a decis: Republica Moldova – exclusă din lista țărilor din Zona Galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a decis: Republica Moldova – exclusă din lista țărilor din Zona Galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a anunțat luni actualizarea listei țărilor din Zona Galbenă, informează OFICIAL cu referire la stirileprotv.ro.

Persoanele care vin în România din aceste țări vor intra automat în carantină timp de 14 zile.

Carantinarea se va face la domiciliul persoanei sau într-o locație care va fi comunicată autorităților.

Au fost eliminate Statele Unite ale Americii și Republica Moldova. Astfel, cei din Republica Moldova nu mai sunt obligați să stea în carantină 14 zile.

Au fost adăugate însă mai multe state pentru care este obligatorie carantina: Slovenia, Croația, Irlanda, Portugalia, Elveția sau Vatican.

Printre țările incluse în Zona Galbenă se numără în continuare Belgia, Franța, Spania și Marea Britanie.

„Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii” – se spune în document.

Doina Secrieru

Share