Comisiile parlamentare s-au întrunit în 35 ședințe, în septembrie

Comisiile parlamentare s-au întrunit în 35 ședințe, în septembrie

Pe parcursul lunii septembrie, comisiile parlamentare permanente s-au întrunit în 35 de ședințe și au aprobat 35 rapoarte și 13 corapoarte. În aceeași perioadă, la ședințele comisiilor, au fost avizate 96 de proiecte.

Cele mai multe rapoarte au fost aprobate la ședințele Comisiei economie, buget și finanțe, Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Comisiei juridice, numiri și imunități.

Din numărul total de avize la proiecte, membrii Comisiei agricultură și industrie alimentare au avizat 19 inițiative legislative, deputații Comisiei administrație publică – 14, iar cei din Comisia drepturile omului și relații interetnice – 13 proiecte de acte normative.

Pe 15 septembrie, deputații au operat modificări în componența nominală a mai multor comisii. Alexandr Trubca a fost numit președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Iurie Păsat – vicepreședinte, Viorel Barda – secretar, iar Oleg Canațui – membru al acestei comisii. Totodată, Roman Roșca a fost numit membru al Comisiei mediu și dezvoltare regională, iar Vasile Porțevschi – al Comisiei de control al finanțelor publice.

Parlamentul de legislatura a XI-a are constituite 11 comisii permanente.

Share