Comisia privind cazul „Open Dialog” – în ședință. „Unii invitați au preferat să nu se prezinte la audieri”

Comisia privind cazul „Open Dialog” – în ședință. „Unii invitați au preferat să nu se prezinte la audieri”

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației „Open Dialog” , în această seară, s-a aflat într-o ședință, informează Oficial.

Președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea, a comunicat mai multe detalii. „Astăzi, am definitivat și aprobat, cu colegii din comisia de anchetă, raportul pe marginea activității și am reflectat toate concluziile și recomandările în el. Deja, în dependență de decizia Biroului Permanent îl vom prezenta plenului Parlamentului. Unii invitați au preferat să nu se prezinte la audierile pe care comisia le-a desfășurat”, a precizat el.

În același timp, el a fost întrebat dacă există o legătură între „Open Dialog” și unele partide din Republica Moldova.

„Haideți să așteptăm desfășurarea prezentării în plenul Parlamentului a raportului respectiv. Noi am reflectat mai multe observații și analize. De fapt, noi am vrut din prima sursă să aflăm răspunsurile la unele întrebări”, a conchis el.

Amintim că, audierile sunt efectuate pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației „Open Dialog”. Potrivit Comisiei, mai multe ONG-uri din străinătate au desfășurat activități ce ar putea fi neconforme cu legislația din Republica Moldova.

Mihaela Conovali

Share