Comisia pentru Situații Excepționale, în ședință!  Ce a solicitat Ion Chicu

Comisia pentru Situații Excepționale, în ședință! Ce a solicitat Ion Chicu

Premierul Ion Chicu a prezidat, astăzi, ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite OFICIAL.

Autoritățile convocate la ședință au informat șeful Executivului despre nivelul de pregătire al tuturor instituțiilor pentru sezonul de iarnă. La ședință au fost prezenți ministrul Economiei și Infrastructurii, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ministrul Educației, dar și mai mulți conducători de instituții subordonate acestor ministere.

Prim-ministrul a solicitat informații referitor la subiectul alimentării cu gaze naturale, pregătirii instituțiilor școlare și preșcolare, a instituțiilor medicale, dar și a întreprinderilor și organizațiilor responsabile de căile de transport și serviciile de transport. În context, premierul a menționat: „Colegi, vă atenționez, copiii nu trebuie să fie puși în situația în care să facă acte de eroism mergând la grădiniță, sau la școală pe timp de iarnă. Rog ca procesul de studii să fie foarte bine organizat”, a spus Ion Chicu.

Totodată, premierul Ion Chicu a solicitat conducătorilor să se asigure de pregătirea instutițiilor responsabile de a interveni rapid în cazul situațiilor excepționale.

„Ministerul Economiei să asigure livrarea gazelor naturale pe tot teritoriul Republicii Moldova, iar Ministerul Afacerilor Interne și cel al Apărării să fie conectate pentru a interveni în cazul situațiilor de urgență”, a mai adăugat Ion Chicu.

Cristina Pendea

Share