Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău se va întruni în ședință!

Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău se va întruni în ședință!

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că numărul cazurilor de noi infecție cu Coronavirus este în creștere. În acest sens, edilul spune că se va convoca ședința Comisiei extraordinare de sănătate publica a municipiului pentru a fi analizată situația, informează OFICIAL.

„Noua tulpină Delta devine majoritar predominantă în Republica Moldova, cu o contagiozitate și agresivitate foarte mare. În capitală, în contextul creșterii numărului de pacienți internați cu Covid-19, de ieri (duminică) au fost activate paturi suplimentare la Centrul Covid de la MoldExpo, inclusiv, am dublat numărul de paturi de terapie intensivă de la 6 la 12. În prezent, la Centrul Covid sunt internați 102 pacienți – o creștere cu 2/3 în weekend”, notează Ceban, pe Facebook.

În acest fel, el a anunțat: „Săptămâna aceasta vom convoca ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău și vom analiza situația epidemiologica și riscurile legate de extinderea infecției”.

Ceban mai declară că sistemul municipal de sănătate este pregătit pentru reactivarea spitalelor municipale ca unități medicale pentru internarea și tratamentul pacienților cu coronavirus.

„Va fi regretabil, dacă unele persoane, având posibilitatea să se vaccineze și să rămână în siguranță, în fapt pot nimeri la spital. Lucrurile nu pot evolua într-o direcție bună, atât timp cât nu avem o acoperire de vaccinare completă, acea imunitate de grup de minim 70%”, comunică edilul.

Totodată, Ceban susține că rata de vaccinare în mun. Chișinău este de cca. 30% (la nivel național de cca 19%) – „ceea ce este insuficient și ne lasă vulnerabili în preajma perioadei toamnă-iarnă. Încă avem vaccinuri suficiente și diferite în toate cele 70 puncte de vaccinare din municipiul Chișinău, inclusiv, la punctele mobile de vaccinare.

Mihaela Conovali

Share