Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile s-a întrunit într-o nouă ședință

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile s-a întrunit într-o nouă ședință

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului s-a întrunit, astăzi, în ședință pentru a audia și discuta cu mai mulți agenți economici și petiționari din Republica Moldova. 

În cadrul ședinței, membrii Comisiei de anchetă au discutat cu agenții economici implicați în acțiuni de exploatare a zăcămintelor de substanțe minerale utile pe teritoriul Republicii Moldova. La fel, au fost audiați reprezentanții a două grupuri de petiționari, care s-au adresat Comisiei de anchetă.

Agenții economici au trecut în revistă impedimentele cu care se confruntă în activitate, precum și au subliniat necesitatea implementării unor modificări la cadrul normativ existent.

De asemenea, au fost abordate aspecte ce țin de taxele, impozitele și redevențele care se percep la exploatarea zăcămintelor de substanțe minerale utile, evaluarea corectă a volumelor extrase, relațiile dinte administrațiile publice locale și agenții economici.

În context, a fost reliefată importanța identificării unor soluții urgente, astfel încât activitățile de extragere să nu afecteze mediul înconjurător și populația din localitățile unde se desfășoară acțiuni de exploatare a zăcămintelor.

Share