Comisia de anchetă a fraudei bancare solicită Procuraturii intentarea unui dosar pe numele lui Iurie Leancă

Comisia de anchetă a fraudei bancare solicită Procuraturii intentarea unui dosar pe numele lui Iurie Leancă

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Slusari, Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, solicită Procuraturii Generale – urmărirea penală pe acțiunile mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostului Prim-ministru Iurie Leancă, informează OFICIAL.

„După audierile de azi, Comisia de anchetă a decis, chiar până la întocmirea raportului final, să înainteze la Procuratura primul demers privind deschiderea unui dosar penal”, scrie Slusari, pe o rețea de socializare.

Prin urmare, el oferă și alte detalii în acest sens. „Solicităm pornirea urmăririi penale în conformitate cu art. 328, alin. (3) și art. 329, alin. (2) al Codului penal pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă, pentru punerea în aplicare de către aceștia a procesului de deposedare a statului de pachetul de control la Banca de Economii, ținând cont de repercusiunile grave, care au urmat pentru sistemul bancar al Republicii Moldova”, a conchis Slusari.

1

2

3

4

Mihaela Conovali

Share