Coaliția pentru Unitate și Bunăstare – un nou partid. Munteanu: Liberal, de centru-dreapta

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare – un nou partid. Munteanu: Liberal, de centru-dreapta

În Republica Moldova se lansează partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB). Despre aceasta a anunțat astăzi Grupul de inițiativă pentru constituirea formațiunii în cadrul unei conferințe de presă, informează OFICIAL. 

Igor Munteanu, unul dintre membrii grupului de inițiativă, a declarat că noul partid va fi unul liberal, de centru-dreapta, pro-european, iar nivel european va fi afiliat ALDE – Renew.

El a mai anunțat că, la 5 noiembrie curent, se va desfășura Congresul de constituire a formațiunii, în cadrul căruia vor fi alese organele de conducere și președintele partidului.

„Acest proiect politic este pregătit de mai mult timp, dar în această săptămână vom ajunge la fructificarea acestui efort – în ziua de 5 noiembrie, la Congres.

Dorim să avem o opțiune fermă pentru dezvoltarea economiei țării. Dorim să promovăm ideile liberale și să punem capăt risipei banilor publici. Suntem alături de cetățeni și ne dorim un stat care să funcționeze după reguli clare… Pledăm pentru justiție dreaptă”, a menționat fondatorul partidului.

Potrivit spuselor sale, CUB vine să construiască cu oameni și pentru oameni, nu să critice.

„CUB este coaliția cetățenilor liberi. Avem nevoie de unitate pentru a obține bunăstarea. Avem nevoie de unitate și bunăstare pentru a progresa și a atinge standarde de viață europene”, a subliniat Igor Munteanu.

Partidul CUB va fi finanțat din cotizații și donații, care vor fi făcute „de cei care consideră că e nevoie de alternativă politică și de corectare cursului actualei guvernări”.

Totodată, Igor Munteanu, fiind întrebat, dacă încă atunci când a fost lansat CUB, în iunie curent, ca organizație, de fapt – scopul era lansarea unui partid, a spus că „nu”.

„Intenția noastră a fost să punem în atenția publicului câteva întrebări principale pentru care aveam nevoie de poziții principiale – ca să clarificăm care era poziția noastră față de mai multe aspecte: războiul, cursul european etc. Anumite lucruri le-am clarificat, pe anumite aspecte nu am primit suficiente răspunsuri de la autorități și observăm că e nevoie de mai multă competență… Iar noi dorim să întărim cursul de aderare la Uniunea Europeană, să întărim identitatea națională și cred că împreună cu această echipă extraordinară vom reuși”, a subliniat el.

La moment, viitorul partid CUB are 15 organizații teritoriale.

Share