CMC examinează revocarea lui Codreanu și Grozavu. Iată cine va prelua atribuțiile de primar!

CMC examinează revocarea lui Codreanu și Grozavu. Iată cine va prelua atribuțiile de primar!

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a început examinarea primului punct din ordinea de zi și anume revocarea din funcție a Primarului general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu și a viceprimarului mun. Chișinău, Nistor Grozavu, și declararea acestor funcții vacante, transmite OFICIAL.

Proiectul inițiat a fost comasat din propunerea venită de la fracțiunea PL și PSRM în CMC.

„Proiectul de decizie vine să elimine un șir de abuzuri instituite în Primăria mun. Chișinău după demisia Primarului Dorin Chirtoacă. Având în vedere modul de numire a lui Codreanu și Radu, autoproclamarea ca și Primar interimar, ilegalitățile și abuzurile comise prin numiri ilegale peste noapte, proasta gestiune a treburilor municipale, construcțiilor ilegale, lipsa și perspectiva construcției și reparației de drumuri și dezmățul întâmplat, propunem proiectul de decizie în cauză:

CMC decide eliberarea din funcție a domnilor Codreanu și Grozavu din funcțiile deținute și se constată funcții vacante. Se împuternicește Adrian Talmaci, secretarul CMC, să exercite temporar atribuțiile de Primar General”, a spus liberalul Ion Cebanu.

Liderul fracțiunii PSRM în CMC, Dinari Cojocaru, a menționat că, celor doi le-a fost propus să-și depună mandatele, dar acest lucru nu s-a întâmplat și din acest motiv cele două proiecte vor fi comasate.

Cristina Parfeni

Share