Ciubuc, despre ședința coaliției de guvernare: „Noi am venit cu acțiuni concrete”

Ciubuc, despre ședința coaliției de guvernare: „Noi am venit cu acțiuni concrete”

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Nicolae Ciubuc, în cadrul unei conferințe de presă, a oferit detalii privind ședința de ieri a coaliției de guvernare, informează OFICIAL.

„Aseară a avut loc ședința pe platforma coaliției de guvernare, la care a participat Prim-ministrul Președintele Parlamentului, Președintele țării, dar și președintele Partidului Democrat, unde am agreat de comun acord operarea rectificărilor la legea bugetului de stat în contextul pandemiei. Noi am venit cu acțiuni concrete pentru susținerea – atât pentru păturile sociale, dar și mediului de afaceri. Dincolo de măsurile sociale, această inițiativă vine cu măsuri de ordin economic”, a declarat Ciubuc.

De menționat că, coaliția de guvernare a decis lansarea programului „Prima casă 6”, în cadrul căruia angajații instituțiilor de forță vor primi compensații de 100% din valoarea locuinței, ceea ce înseamnă că dobânda va fi achitată integral de către stat pentru polițiști, militari, angajați ai CNA, SIS sau SPPS. 20 milioane de lei vor fi alocate din buget in aceste scopuri. Totodată, coaliția a declarant că fermieri vor primi și ei ajutor de la stat. Astfel, s-a convenit majorarea fondul de subvenționare cu 100 milioane de lei. În același timp, părțile au discutat și despre împrumutul de 100 milioane de euro care urmează a fi acordat de Uniunea Europeană pentru atenuarea impactului Covid-19 în țara noastră. Condițiile de acordare a banilor au fost agreate de Republica Moldova și Comisia Europeană, așa că în cel mai scurt timp, până la sfârșitul lunii iulie, banii vor ajunge în țară.

„Așteptăm ca acest proiect, în această săptămână, să ajungă în Parlament”, a conchis Nicolae Ciubuc.

Cristina Pendea

Share