Ciocoi către Devigne: „Discuțiile ce vor fi purtate astăzi vor permite colegilor de la Bruxelles să se informeze plenar din prima sursă”

Ciocoi către Devigne: „Discuțiile ce vor fi purtate astăzi vor permite colegilor de la Bruxelles să se informeze plenar din prima sursă”

Ministrul Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Luc Pierre Devigne, Directorul pentru relații cu Rusia, Parteneriatul Estic, Asia Centrală și OSCE în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a co-prezida a 5-a reuniune a Comitetului de Asociere RM – UE, informează OFICIAL.

În cadrul întrevederii, Ministrul Aureliu Ciocoi a pledat pentru impulsionarea cooperării RM – UE, îndeosebi în domeniile care aduc beneficii directe cetățenilor moldoveni. Ministrul Ciocoi a menționat „Comitetul de Asociere este prima reuniune din cadrul dialogului politic instituționalizat RM – UE din acest an. Sunt sigur că discuțiile ce vor fi purtate astăzi vor permite colegilor de la Bruxelles să se informeze plenar din prima sursă despre acțiunile autorităților în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere. Reformele bazate pe acest acord rămân o prioritate majoră pentru Republica Moldova”.

De asemenea, oficialii au efectuat un schimb de opinii cu privire la reforma justiției, combaterea corupției și dezvoltarea economică din Republica Moldova.

Doina Secrieru

Share