Cine este noul șef al Agenției de Guvernare Electronică

Cine este noul șef al Agenției de Guvernare Electronică

Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE) are o nouă conducere, începând cu data de 1 septembrie 2021. În fruntea instituției a fost numită Olga Tumuruc, care anterior a deținut funcția de Șefă a Serviciului schimb de date și interoperabilitate în cadrul instituției, transmite OFICIAL.

Noul director a fost prezentat echipei AGE de către Vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu. Oficialul a menționat că Olga Tumuruc este un specialist de forță care a contribuit substanțial la realizarea celor mai complexe reforme în domeniul transformării digitale, fiind în fruntea echipei de Schimb de date și Interoperabilitate și manifestând înalte calități profesionale și manageriale.

În adresarea sa către colectivul AGE, Iurie Țurcanu a subliniat că în următoarea perioadă instituția se va axa pe câteva priorități, între care: Reingineria serviciilor publice; Guvernanță digitală – soluții digitale la cheie oferite autorităților; Valorificarea asistenței externe și canalizarea acesteia în direcția implementării agendei de e-guvernare; Dezvoltarea societății informaționale în Republica Moldova etc.

La rândul său, Olga Tumuruc a mulțumit pentru încrederea care i-a fost acordată de Guvern și a exprimat convingerea că prin susținerea din partea echipei și prin implicarea fiecărui specialist în parte se va reuși realizarea obiectivelor trasate.

„Avem obiective mărețe și un plan de acțiuni al Guvernului care reflectă cu fidelitate obiectivele pe care le are AGE. Voi veni cu propuneri, cu idei noi pe care le vom discuta împreună cu colegii și sper ca, în scurt timp, să devenim o echipă de top care va produce acele transformări de care țara are nevoie. Îmi doresc ca fiecare angajat să fie mândru că a contribuit la acest proces major și ireversibil de digitalizare a Republicii Moldova”, a declarat ea.

Olga Tumuruc este specialistă în domeniul juridic, licențiată în drept. Deține diploma de Master în Managementul Informației, precum și în Dreptul Afacerilor și activează în Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” din anul 2017.

Cristina Pendea

Share