Cine este Ion Gumene, noul Secretar de stat al Ministerului Finanțelor

Cine este Ion Gumene, noul Secretar de stat al Ministerului Finanțelor

În cadrul ședinței de Guvern din 2 februarie curent, Ion Gumene a fost desemnat în funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor, transmite OFICIAL.

Noul secretar de stat deține o experiență bogată în politici publice bazate pe evidențe, informate și centrate pe oameni, reforma sistemului național de planificare strategică, reforma administrației publice centrale şi locale, dezvoltare durabilă, analiza funcțională și dezvoltarea instituțiilor publice.

Ion Gumene are o experiență de peste 10 ani în calitate de funcționar public, dintre care 8 ani în cadrul Cancelariei de Stat, ultima poziție fiind de Șef adjunct al Direcției coordonarea politicilor, asistenței externe și reforma administrației publice centrale. De asemenea, în activitatea sa a conlucrat cu mai multe organizații internaționale, precum PNUD, Banca Mondială, UNICEF, GIZ, SIGMA, în activități de susținere a administrației publice. Posedă bune abilități de planificare bugetară, comunicare și organizare a proceselor.

El este absolvent al Academiei de Studii Economice din Moldova, masterand al facultății Finanțe și Bănci, iar în prezent își continuă studiile de doctorat la Academia de Administrare Publică.

Ion Gumene își va exercita atribuțiile de serviciu începând cu 14 februarie curent.

Doina Buruiană

Share