Cine e șeful de instituție care va fi demis la următoarea ședință de Guvern

Cine e șeful de instituție care va fi demis la următoarea ședință de Guvern

Prim-ministrul Maia Sandu a anunț că, la următoarea ședință de Guvern, directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu a scris că, „furturile publice care continuă și după fuga rușinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat”.

„Cei care vând în mod dubios și netransparent proprietățile statului vor fi demiși! Cunoaștem cu toții abuzurile comise în procesele de privatizare de-a lungul ultimilor ani. Chiar ieri, pe 18 iunie, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice începând cu anul 2013. Activitatea acestei comisii se va axa bineînțeles pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor – Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto etc.”, a scris Sandu.

Potrivit ei, deși au anunțat public despre faptul că vor porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenţii aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice. „De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2018 ora 18.47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat ”retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real. Solicit Agenției Proprietății Publice să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute. În același timp, anunț că la următoarea ședință de Guvern directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție”, a mai scris Sandu.

Andriana Cheptine

Share