Chișinăul și Tiraspolul au semnat patru decizii protocolare. Detalii

Chișinăul și Tiraspolul au semnat patru decizii protocolare. Detalii

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană au semnat sâmbătă, 25 noiembrie, la Bender, patru decizii protocolare.

Acestea vizează asigurarea bunei funcționări a școlilor cu predare în grafia latină, recunoașterea diplomelor de studii superioare eliberate în stânga Nistrului, restabilirea rețelei de telefonie mobilă și fixă între cele două maluri ale Nistrului și asigurarea accesului nestingherit al proprietarilor la terenurile agricole situate după traseul Râbnița-Tiraspol, transmite IPN.

Răspunzând la întrebările presei, vicepremierul Gheorghe Bălan a spus că au fost discutate toate aspectele ce țin de funcționarea școlilor cu predare în grafia latină. S-a convenit asupra extinderii contractelor de chirie, iar taxa va fi una simbolică. Partea transnistreană va asigura accesul nestingherit al profesorilor și elevilor la instituțiile de învățământ, dar și îmbunătățirea infrastructurii acestor instituții, pentru a contribui la un proces educațional de calitate.

sursa: ipn.md

Share