Chirtoacă, despre Unire: „O putem face într-un an, dar pentru asta este nevoie…”

Chirtoacă, despre Unire: „O putem face într-un an, dar pentru asta este nevoie…”

Candidatul Blocului electoral UNIREA la următoarele alegeri prezidențiale, Dorin Chirtoacă, în cadrul unui eveniment public, a vorbit cum se poate face Unirea, dar și ce decizii trebuie să ia cetățenii la viitorul scrutin, informează OFICIAL.

În acest fel, pretendentul la șefia țării a spus cum se poate realiza Unirea.

„Mecanismul și costul acestui proces poate deveni real din prima zi când vom avea un președinte unionist și un Parlament favorabil Unirii. Din acea zi vom mai avea nevoie de un an de zile pentru a putea așeza lucrurile definitiv la locul lor. Pentru a nu se insinua că noi promitem Unirea, de astăzi începând, într-un an. Da, o putem face într-un an, dar pentru asta este nevoie să avem un președinte unionist și un Parlament cu o majoritate, care să dea un Guvern care să poată implementa pas cu pas Unirea”, a declarat Chirtoacă.

Prin urmare, candidatul a spus: „Dacă nu vreți să ajungeți la faliment, pe 1 noiembrie urmează să luați decizii cruciale pentru viitorul dumneavoastră. Este nevoie să faceți primul pas pentru consolidarea curentului unionist”.

De menționat că, alegeri prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie curent. Totodată, la scrutin au fost înregistrați 8 candidați.

Mihaela Conovali

Share