Chirtoacă a depus actele pentru alegerile parlamentare. A vorbit și despre o întâlnire cu reprezentanții opoziției!

Chirtoacă a depus actele pentru alegerile parlamentare. A vorbit și despre o întâlnire cu reprezentanții opoziției!

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, astăzi, a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE), pentru a se înregistra în calitate de candidat la alegerile parlamentare în cadrul unei circumscripții, informează Oficial.

„Aceste alegeri sunt și vor fi o bătaie de joc generală în adresa omului de rând. Sunt cele mai batjocoritoare alegeri în adresa democrației. Participăm, pentru că altă cale nu avem deocamdată. Sunt 873 de semnături acumulate din localitățile suburbiilor municipiului Chișinău pe circumscripția nr. 32”, a declarat Chirtoacă.

În același timp, liderul PL s-a referit la o întâlnire a reprezentanților opoziției cu ministrul român Meleșcanu. „Au trebuit să treacă 19 ani ca să poată să iasă la suprafață, de la sine, mizeriile făcute în 2000. De ce a apărut totul acum și nu altădată? Pe data de 17 ianuarie, acum 4 zile, am avut o întâlnire cu domnul Năstase, domnul Popșoi și cu domnul Deliu – cu domnul ministrul al Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu. La acea întâlnire am criticat, evident, regimul. În cadrul criticilor, ne-am referit și la privatizarea Air Moldova, pe care a făcut-o regimul Plahotniuc-Dodon, lunile trecute”, a precizat el.

Prin urmare, Chirtoacă s-a referit și la alte detalii în acest sens. „Chestiunea aceasta a fost spusă și de mine și de Andrei Năstase, doar că din discuții, a ieșit la suprafață faptul că există o implicare a lui Andrei Năstase, personal, în treaba asta încă din anii 2000, pentru că dumnealui a aruncat replica: „Este onorabil să câștigi la CEDO 7 milioane de euro””, a adăugat acesta.

Chirtoacă, totodată, a vorbit despre următoarele acțiuni întreprinse. „Acestea fiind datele problemei, am făcut o investigație câteva zile, de pe 17 ianuarie – până astăzi. Cuvinte-cheie, baze de date – toate informațiile sunt publice. Respectiv, au ieșit la suprafață date, din prima sursă, din baze de date germane unde totul este absolut transparent. Deci, informații din baze de date germane, din baze de date cipriote, britanice, dar și comunitatea internațională a jurnaliștilor de investigație, care publică informații despre scurgeri din dosarele Panama, Bahamas etc. În urma investigației făcute, au ieșit la suprafață lucruri certe, care nu mai pot fi negate astăzi de nimeni. Eu de mult am făcut alegerea în favoarea conștiinței mele, în favoarea adevărului și a dreptății, nu în favoarea manipulărilor, a milioanelor de euro făcute peste noapte și mimării unui rol de opoziție salvatoare”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share