Chiril Moțpan face precizări privind unele persoane care au duble identități

Chiril Moțpan face precizări privind unele persoane care au duble identități

Deputatul fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”, Chiril Moțpan, afirmă că despre dubla identitate a unor persoane, Președintele țării, Igor Dodon, a aflat încă din iulie, când acesta i-a transmis o scrisoare secretă, transmite OFICIAL.

Chiril Moțpan spune, într-o conferință de presă, că Igor Dodon devine curajos și rostește numele celor cu dublă cetățenie, doar după ce acestea apar în presă.

„El face declarații abia acum despre existența clubului select a celor cu dublă cetățenie, deși știa demult timp de aceste persoane. Domnul Președinte a fost informat de mine personal, la 1 iulie 2019, printr-o scrisoare secretă despre anumite ilegalități care se întâmplau în țară în acea perioadă, inclusiv despre identitatea dublă a lui Plahotniuc și Iaralov”, a spus Chiril Moțpan.

În context, deputatul a prezentat documentele pe care le are în posesie, care demonstrează că patru cetățeni, cel puțin, au dublă identitate.

„Prezint și documentul în posesia căruia am intrat, care demonstrează că Plahotniuc are o nouă identitate cu numele Novak Vladislav Vladimir.

Un alt document al unei persoane cu dublă identitate, se presupune a fi Vaja Jhasi, cu numele Reznik Alexandru Mihail.

De asemenea, încă un nume, care și-ar fi schimbat doar patronimicul, este Chiril Gaburici. Potrivit informației, în 2015 Gaburici și-a schimbat patronimicul din Vasilii în Valerii. Se presupune că ar fi avut nevoie de alt patronimic pentru că în 2011 a fost anunțat în căutare de Federația Rusă în baza unui dosar penal privind trecerea ilegală a frontierei de stat și uz fals de acte. Este o informație pe care trebuie să o verificăm”, a mai spus Chiril Moțpan.

Totodată, deputatul punctează că acest lucru ține de secretul de stat, iar Igor Dodon și-a permis să vorbească public despre aceasta.

„Codul penal spune că acel care dezvăluie secretul de stat se pedepsește cu amendă de la 550 la 950 unități convenționale sau închisoare de la 4 ani”, a mai spus Chiril Moțpan.

În acest context, Chiril Moțpan a declarat că va face toate demersurile către oamenii legii să verifice informațiile pe care le deține.

Cristina Parfeni

Share