Chiril Moțpan: Dimineața zilei de naștere m-a prins în drum spre Focșani, România

Chiril Moțpan: Dimineața zilei de naștere m-a prins în drum spre Focșani, România

Chiril Moțpan, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), ex-deputat, își sărbătorește astăzi ziua de naștere – împlinește 65 de ani, informează TRIBUNA.

Politicianul, într-o postare pe Facebook, a spus cum sărbătorește evenimentul.

„Prieteni, viața e frumoasă, inclusiv, prin surprizele care ni le oferă.

Dimineața zilei de naștere m-a prins în drum spre Focșani, România. Cauza este una extrem de frumoasă și nobilă: la invitația Primăriei comunei Cârligele din județul Vrancea, România, o delegație a partidului Platforma DA a fost invitată să participe la ZIUA COMUNEI. În acest sens, urmează să fie semnat un Acord de înfrățire între comuna Tătărăuca Veche din raionul Soroca unde primar este Ludmila Guțu și comuna Cârligele din județul Vrancea condusă de primarul Ștefan Moscu.

Mâine, împreună cu frații noștri români, vom marca sărbătoarea națională a României, Ziua Eroilor. De asemenea, vom avea o întrevedere cu președintele Consiliului județean Vrancea, dnul Cătălin Dumitru Toma în cadrul căreia vicepreședintele Consiliului raional Soroca, dnul Iurie Tănase va înmâna o SCRISOARE DE INTENȚIE privind dorința firească de înfrățire a municipiilor Focșani și Soroca.

Am toată recunoștința pentru bunul meu prieten, Gigi Ursu, președintele organizației locale a PNL, un om deosebit de receptiv și generos, care din marea sa dragoste pentru frații de peste Prut a făcut posibilă această deplasare” – a relatat omagiatul.

TRIBUNA precizează: Chiril Moțpan s-a născut la 24 mai 1958, satul Seliște, raionul Nisporeni. Activitatea profesională include următoarele poziții: vicepreședinte executiv în cadrul Uniunii Teatrale din Moldova (2103-2016). Lector superior, facultatea de jurnalism și științe ale comunicării din cadrul USM (2005-2007). A fot redactor superior, Compania de Stat “Teleradio-Moldova” (1986 – 1992); Șef al Direcției Comunicare și Relații cu Publicul din cadrul MAI (1992 – 2002)( 2009-2013). Licența în filologie o obține în anul 1984 la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Licențiat în drept (1997) la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”. Doctorand în Dreptul Constituțional la Academia de Științe din Moldova (2003-2005). Ex-vicepreședinte al Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA). Colonel de poliție (în rezervă).

Share