Chiril Gaburici – la cea mai longevivă întreprindere din industria ușoară din Moldova: „Aceasta se datorează muncii…”

Chiril Gaburici – la cea mai longevivă întreprindere din industria ușoară din Moldova: „Aceasta se datorează muncii…”

„Vă felicit cu această aniversare frumoasă, mă bucur că ați reușit să vă afirmați ca lider în industria ușoară atât în țară cât și peste hotarele ei. Aceasta se datorează muncii, perseverenței și dedicației care o depuneți în fiecare articol vestimentar”. Aceasta a comunicat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite la cea mai longevivă și mai mare întreprindere din industria ușoară din Moldova, Fabrica de confecții „Ionel”, pentru a felicita directorul și angajații întreprinderii, cu cea de-a 73-a aniversare.

Înființată în 1945, astăzi, Fabrica de confecții „Ionel” numără peste 700 de angajați și achită, anual, peste 23 de milioane de lei impozite la stat. Întreprinderea își menține poziția de top pe piața internă și cea externă, 80% din producție fiind exportată peste hotarele țării. Pe piața internă fabrica de confecții a atins un loc de frunte în domeniul modei autohtone.

„Rezultatele frumoase care le avem astăzi, au fost dobândite prin foarte multă muncă și răbdare. În acești ani am reușit să creăm o echipă unită, profesionistă și dedicată. Am realizat că dacă îți faci munca cu pasiune obții cu siguranță succes, deoarece lucrul de calitate este mereu apreciat”, a menționat directoarea, Tamara Luchian.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, Guvernul depune toate eforturile pentru crearea condițiilor favorabile dezvoltării businessului la noi în țară. Astfel, a fost redus numărul actelor permisive de 5 ori, de la peste 400 la 150, ceea ce a adus economii pentru business de 200 milioane de lei anual, de asemenea a fost redus impozitul pe venit până la 12%.

În prezent, Fabrica de confecții „Ionel” produce și vinde haine de stil clasic sub trei brand-uri proprii: „Giovanni Primo” „Bella Prima” și „Ionel”. De asemenea, întreprinderea produce haine pentru brand-uri de succes, cum ar fi Gerry Weber, Villa Vasari Gold, Luisa Spagnioli, Ugo`s collection, Tommy Hilfiger, Hackett London, Sand Pink, David Scott, J.W. Sax, Pizza Roma, Patrizia Pepe, Hildebrand, J.W. Tabacchi, El Corte Engles, Oviesse, UPIM, Conbipel, Trussardi, E. Klein, Bickemberg.

Mihaela Rotari 

Share