Chiril Gaburici: Cu ajutorul tehnologiilor noi putem face sectorul agricol mai modern și mai competitiv

Chiril Gaburici: Cu ajutorul tehnologiilor noi putem face sectorul agricol mai modern și mai competitiv

Ministrul degrevat al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, susține că, cu ajutorul tehnologiilor noi putem face sectorul agricol mai modern și mai competitiv. Despre aceasta a afirmat Chiril Gaburici, la întâlnirea cu angajații și conducerea SA „Agromașina”, din sectorul Ciocana al capitalei, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Chiril Gaburici a scris că au un discutat despre necesitatea modernizării și tehnologizării sectorului agricol.

„Sunt convins că utilizarea tehnologiilor în agricultură va da rezultate mai bune, vor face ca produsele noastre să aibă loc nu doar pe rafturile magazinelor din Republica Moldova, dar și pe piețele din străinătate. Mai mult ca atât, cred că agricultorii noștri au nevoie de utilaje calitative și performante, pentru a obține culturi sănătoase pentru propria familie și pentru comerț”, a precizat el.

Potrivit directorului general Oleg Reuleț, SA „Agromașina” produce mai mult de 50 de modele de mașini și utilaje agricole, majoritatea facând parte din utilajul strict necesar în agricultură. „Societatea pe acțiuni „Agromașina” are mai mult de jumătate de secol  experiență  în producerea utilajelor agricole pentru întreținerea viilor, livezilor și a multor altor culturi de câmp. Potențialul de producere a uzinei dispune de o gamă largă de utilaje pentru pregătirea solului, plantarea viilor, livezilor și întreținerea acestora, recoltarea și transportarea roadei”, mai scrie Gaburici, pe blog.

Doina Secrieru

Share