China menține piețele deschise pentru produsele agricole moldovenești

China menține piețele deschise pentru produsele agricole moldovenești

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin, informează OFICIAL.

Subiectele de discuții au făcut referință la fortificarea relațiilor economice între state, la promovarea exportului de produse agricole pe piața chineză, fiind analizate impedimentele administrative și logistice pentru livrarea loturilor de fructe și legume proaspete.

Ambasadorul a declarat că China își menține piețele deschise pentru produsele noastre agricole, fiind interesată îndeosebi de cireșe, vișine, semințe de struguri, nuci, ulei, șrot, mere, vin, cereale ș.a. În acest sens, diplomatul a reiterat că este nevoie ca producătorii autohtoni să manifeste mai multă inițiativă pentru obținerea licenței de importator, fiind un moment-cheie pentru accelerarea exporturilor. De asemeena, a menționat că își va aduce aportul pentru a asigura diseminarea experienței chineze privind inovaţiile tehnologice în sectorul de irigare și de prelucrare a solului.

„Piața chineză rămâne o piață țintă, care urmează a fi valorificată în continuare, produsele moldovenești de origine vitivinicolă fiind promovate prin intermediul Oficiul Național al Viei și Vinului. Totodată, suntem recunoscători că sprijiniți demersul țării noastre de a dinamiza exporturile produselor agroalimentare pe această piață”, a declarat ministrul.

Share