Chicu: Vreau să mulțumesc celor 51 de deputați din parlamentul țării, reprezentanți ai PSRM și PDM, care și-au făcut datoria față de oameni

Chicu: Vreau să mulțumesc celor 51 de deputați din parlamentul țării, reprezentanți ai PSRM și PDM, care și-au făcut datoria față de oameni

Premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj, după ce a prezentat în Parlament patru proiecte de legi pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea politică, conform Art.106(1) din Constituția Republicii Moldova, informează OFICIAL.

„Toate aceste 4 proiecte au fost aprobate de Guvern pentru a oferi un suport financiar suplimentar cetățenilor țării, personalului medical, profesorilor, dar și mai multor sectoare economice. Proiectele autorizează Guvernul să recepționeze și asistența financiară din partea Uniunii Europene în sumă de 100 mln.Euro”, a scris Chicu, pe o rețea de socializare.

Potrivit Premierului, principalele prevederi ale acestor proiecte sunt:

– Majorarea de la 1 septembrie 2020 a salariilor în sistemul medical al țării (circa 47 mii angajați vor avea salarii mai mari)

– Oferirea unui suport financiar de 700 de lei pentru circa 660 mii pensionari și beneficiari de alocații sociale

– Acoperirea cheltuielilor de salarizare pentru zeci de mii de profesori și angajați din sistemul educației

– Achitarea indemnizației pentru urmașii medicilor căzuți în lupta cu COVID19

– Oferirea unui suport suplimentar de 100 mln.lei pentru agricultori

– Restabilirea bazei industriale a 16 raioane din țară – se alocă la această etapă 50 mln.lei

– Suport suplimentar pentru businessul mic și mijlociu – 50 mln.lei

– Suport adițional pentru beneficiarii Programului Prima Casă – 20 mln.lei

„Vreau să mulțumesc celor 51 de deputați din parlamentul țării, reprezentanți ai PSRM și PDM, care astăzi și-au făcut datoria față de oameni și au asigurat dreptul Guvernului de a veni cu aceste proiecte importante. Mulțumesc (anticipat) și deputaților din fracțiunile PAS și DA pentru munca pe care o vor depune în zilele, care au mai rămas din această sesiune parlamentară. Contăm enorm pe responsabilitatea acestor deputați, or în Parlament se află circa 50 de proiecte foarte importante înaintate de Guvern. Sănătate tuturor!”, a mai scris Chicu.

Andriana Cheptine

Share