Chicu: Ucraina ne-a asigurat că este gata să ne ofere gaze naturale şi energie electrică, în caz de situație excepțională

Chicu: Ucraina ne-a asigurat că este gata să ne ofere gaze naturale şi energie electrică, în caz de situație excepțională

Premierul Ion Chicu a anunțat că, la Kiev, au fost agreate toate aspectele legate de asigurarea cu gaze naturale a Republicii Moldova prin intermediul traseelor alternative, informează OFICIAL.

În cadrul unei ședințe operative la Guvern, Ion Chicu a declarat că, după discuția de ieri, rămâne optimist că Rusia și Ucraina vor ajunge la o înțelegere în ceea ce vizează tranzitarea gazelor și noi vom primi gaze naturale pe traseul comun.

„Ceea ce am discutat ieri la Kiev sunt scenariile de rezervă, inclusiv furnizarea gazelor prin regim revers. Erau necesare să fie semnate mai multe contracte. Avem toată susţinerea din partea Ucrainei, pentru a finaliza acest proces în termeni cât mai restrânși. Partea ucraineană ne-a asigurat că este gata să ne ofere gaze naturale şi energie electrică după 1 ianuarie 2020, în cazul în care vreuna dintre schemele de furnizare nu funcţionează. Într-un regim excepțional, țara vecină este gata să ne ofere gazul respectiv. Eu sunt sigur că noi nu o să ajungem la acest scenariu, dar vreau să afirm încă o dată şi să constat cu satisfacţie că vecinul nostru, Ucraina, este gata să ofere această asistenţă”, a precizat Chicu.

Andriana Cheptine

Share