Chicu: O să facem tot ce-i posibil pentru ca acest parlament să fie dizolvat, dar…

Chicu: O să facem tot ce-i posibil pentru ca acest parlament să fie dizolvat, dar…

„O să facem tot ce-i posibil pentru ca acest parlament să fie dizolvat, dar fără a pune țara în pericolul unui dezastru, deci acest lucru nu poate să și-l asume nimeni. Dacă majoritatea din parlament consideră că trebuie să fie dizolvat, pot să utilizeze orice instrument – sau se duc după ce votează bugetul, bineînțeles, în vacanță și revin în martie, ca să treacă, câte acolo zile trebuie pentru, 90 de zile îmi pare că trebuie…”, declară Premierul Ion Chicu, informează OFICIAL.

Tot el pentru Europa Liberă a mai spus: „Fie mă trimit pe mine în concediu, că vreau să mă odihnesc un pic, adică pot să fac orișice, în concediu am în vedere în demisie, ei pot să facă orice lucru, dacă au aceeași opinie, pentru că mulți îi văd că vor să se autodizolve, dar nu am văzut acțiuni concrete”.

La întrebarea „Care scenariu e mai bun – să fie demis Guvernul Chicu sau dl Chicu să anunțe această decizie?”, Premierul a comunicat: „Cel mai bun scenariu este ca în țara Republica Moldova alegătorii să aleagă oameni integri, sănătoși în parlament. Când sunt alegerile, să vină foarte conștient la urnele de vot, să nu mai ajungem în situațiile când peste un an trebuie să dizolvi, să realegi ș.a.m.d. Dvs. observați că, din 2009 încoace, noi avem istoriile acestea că peste un an dizolvăm parlamentul sau alungăm primarul, sau nu ne place președintele, sau nu știu ce acolo? Noi de zece ani ne ocupăm numai cu lucruri de acestea. De ce oare?”.

Doina Secrieru

Share