Chicu, despre ultimele discuții cu Dodon și Greceanîi!

Chicu, despre ultimele discuții cu Dodon și Greceanîi!

Premierul Ion Chicu, astăzi, în urma unei întrevederi cu șeful statului și Președintele Parlamentului, a venit cu unele declarații.

„Astăzi, la ora 12, vom avea ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Vom discuta despre unele măsuri, inclusiv și despre a declara zile libere, pentru următoarea perioadă, pentru angajații din sectorul bugetar. La fel, vom anunța măsuri legate de sărbătorile care urmează, ce țin de neadmiterea adunării grupurilor mai mari de 3 persoane etc.”, a spus Chicu.

Totodată, Premierul a spus că se va face testarea totală a medicilor din Ștefan Vodă, Soroca și Glodeni. „Regimul de carantină din Ștefan Vodă și Soroca, bineînțeles, va continua. Avem două focare puternice. Mai alarmantă este statistica personalului medical infectat în aceste raioane. Mai nou, 11 specialiști din Glodeni au fost infectați. Vom face testarea totală a medicilor din primul rând în aceste raioane, mai târziu și din alte instituții. Putem ridica până la o mie de teste pe zi”, a spus Chicu.

„Am discutat despre identificarea unor noi spații pentru instituții provizorii, se va face o evaluare la Sala Polivalentă, dar și altele”, a mai declarat Chicu.

În același timp, Prim-ministrul a declarat despre probabilitatea adoptării unor noi decizii cu privire la spitalizarea celor infectați. „Am discutat trecerea țării noastre la abordarea Europei cu privire la internarea în spitale a persoanelor cu Covid-19. Acolo, formele ușoare nu se internează în spital”, a precizat Premierul.

Mihaela Conovali

Share