Chicu, despre sabotarea Guvernului: Nu poate lucra când este sabotat de Președinție și Legislativ

Chicu, despre sabotarea Guvernului: Nu poate lucra când este sabotat de Președinție și Legislativ

„Nu poate Guvernul de unul singur să genereze rezultate dacă la nivel de președinte și legislativ este un sabotaj”. Declarația a fost făcută de Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei în cadrul emisiunii Acces Direct la NTV, informează OFICIAL.

Potrivit lui, în decembrie 2020, când Guvernul în care a lucrat și și-a dat demisia, anume acesta a fost raționamentul – „când Parlamentul votează legi care nu sunt avizate pozitiv de către Guvern, când Președintele țării nou ales face tot ca acest Guvern să fie demis, începând cu proteste și multe alte acțiuni care le vom spune Procuraturii la timpul potrivit”.

„În asemenea condiții nu poate un Guvern să activeze.

Guvernul actual este sabotat de politic. Suntem în septembrie și nu am auzit despre CBTM, de politica bugetar-fiscală, despre proiectul bugetului, care conform legii 181, deja toate aceste documente trebuie să promovate de Guvern.

Nu am auzit de asemenea documente pentru că tot ce generează Ministerul Finanțelor, ajunge la politic, iar politicul l-a întors înapoi, pentru că acolo nu sunt cifrele care doresc ei.

În asemenea caz, un ministru, cel puțin pleacă”, mai declară Ion Chicu.

Share