Chicu a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova

Chicu a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraodinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă, a fost făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice în RM și FR, dar și în regiune, prognozele pentru perioada următoare și efectele restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei asupra economiilor ambelor state.

„Ion Chicu a mulțumit Guvernului FR pentru suportul acordat sub formă de echipamente medicale și teste, pentru transportul unui număr mare de cetățeni ai RM din FR, dar și pentru cursa charter oferită pentru a transporta loturile de produse medicale din China”, se spune în comunicat.

De asemenea, au fost discutate subiecte de pe agenda comisiei mixte interguvernamentale moldo-ruse și examinată implementarea deciziilor adoptate. Tendințele economice globale și regionale indică necesitatea identificării căilor de stimulare a activităților economice și de menținere a consumului.

Premierul a vorbit despre intenția Guvernului de a investi în infrastructură pentru a crea locuri de muncă și pentru a crește atractivitatea RM ca destinație investițională pentru companiile industriale.

Cristina Pendea

Share