Charles Michel: Vom continua să susținem parteneriatul cu R. Moldova pentru a vă aduce mai aproape de Uniunea Europeană

Charles Michel: Vom continua să susținem parteneriatul cu R. Moldova pentru a vă aduce mai aproape de Uniunea Europeană

Charles Michel, Președintele Consiliului European, aflat în vizită în Republica Moldova, în cadrul unei conferințe comune cu șeful statului, Maia Sandu, a declarat că momentul actual este definitoriu pentru Republica Moldova și Europa, informează OFICIAL.

Oficialul european, referindu-se la războiul provocat de Rusia în Ucraina, a reiterat solidaritatea Uniunii Europene (UE) pentru Republica Moldova.

„Susținerea noastră economică și politică va continua. Și această vizită e pentru a reconfirma eforturile dumneavoastră de a găzdui refugiații din Ucraina”, a menționat el.

Totodată, Charles Michel a spus că este foarte important să se cunoască necesitățile concrete pentru ca suportul să fie specific.

„Vom continua să susținem parteneriatul cu dumneavoastră pentru a vă aduce mai aproape de Uniunea Europeană”, a subliniat oficialul.

Președintele Consiliului European, cu privire la cererea de aderare la UE, a precizat că răspunsul va fi în aproximativ două luni.

„Comisia a anunțat intenția de a publica opinia către finalul lunii iunie. După ce voi lua act de această decizie, eu voi decide când vom putea pune subiectul pe agenda Consiliului. Noi vrem să susținem eforturile Republicii Moldova pentru a îndeplini condițiile pentru a adera la acest proiect politic”, a declarat el.

La rândul său, Președintele Maia Sandu a mulțumit Uniunii Europene pentru susținerea în numeroase domenii și pentru prietenie. De asemenea, ea și-a exprimat speranța că Republica Moldova va fi acceptată în calitate de stat-candidat la UE.

„În zilele următoare vom finaliza și vom transmite cea de-a doua parte a Chestionarului cu privire la cererea de aderare la UE. Sperăm să primim răspuns pozitiv la cererea noastră de aderare la Uniunea Europeană”, a subliniat șeful statului.

Share