Cetățeanul R. Moldova, reținut în dimineața zilei de ieri de către structurile nerecunoscute de la Tiraspol, eliberat

Cetățeanul R. Moldova, reținut în dimineața zilei de ieri de către structurile nerecunoscute de la Tiraspol, eliberat

„Cetățeanul Republicii Moldova, angajat al autorităților constituționale, care a fost reținut în dimineața zilei de 29 octombrie curent, de către structurile ,,MGB”, a fost eliberat”, informează OFICIAL cu referire la un comunicat al Guvernului.

Reprezentanții Guvernului mai declară că, cetățeanul este Oleg Babii, care făcea naveta tur-retur Camenca-Sănătăuca și se deplasa zilnic la serviciu și acasă, este angajat al SA Drumuri din Sănătăuca.

„Datorită implicării autorităților naționale pentru soluționarea acestui caz individual, persoana a fost eliberată”, spun cei de la Guvern.

În acest timp, autoritățile declară că, Chișinăul condamnă acest comportament la adresa securității statului și drepturilor omului din partea Tiraspolului.

Amintim că, ieri, reprezentanții delegației Republicii Moldova din Comisia Unificată de Control anunțat că pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, reprezentanții structurilor de la Tiraspol au răpit un cetățean al Republicii Moldova, locuitor din stânga Nistrului, care se deplasa spre locul de muncă. Cetățeanul a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută.

Mihaela Conovali

Share