Centre de prestare a serviciilor publice au fost inaugurate în 16 localități

Centre de prestare a serviciilor publice au fost inaugurate în 16 localități

Chiar dacă este izolată acasă cu COVID-19, Premierul Natalia Gavrilița a participat, online, la evenimentul de lansare în pilotare a Centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS) în 16 localități din Republica Moldova, transmite OFICIAL.

Primul centru de acest fel a fost lansat, la sfârșitul anului trecut, la Lozova. Astăzi s-au lansat 16 centre noi – în localitățile Corjeuți, Parcova, Pelinia, Limbenii Noi, Pepeni, Bilicenii Vechi, Taxobeni, Sculeni, Pîrjolteni, Chiperceni, Peresecina, Holercani, Pănășești, Mereni, Albota de Sus și Colibași.

„Și oamenii din satele alăturate la fel vor putea veni în aceste centre, vor putea folosi calculatorul și suportul tehnic al specialistului instruit pentru a putea accesa serviciile statului online.
Moldova are avantajul că e o țară cu oameni care știu să învețe repede și să se adapteze la schimbări. Tehnologia modernă e o provocare pentru mulți, dar avantajele pe care le aduce ea – pentru învățare, pentru economie, pentru socializare și pentru organizare – sunt enorme. Migrarea serviciilor statului în mediul online economisește timp, bani și face viața tuturor mai ușoară.
Îmi exprim recunoștința pentru toți cei care au muncit pentru realizarea acestui proiect pilot, pentru primarii localităților menționate, angajații Agenției de Guvernare Electronică și, desigur, pentru echipa Băncii Mondiale”, a spus Natalia Gavrilița.

Cristina Pendea

Share