Cele mai active comisii ale Parlamentului! Bilanțul sesiunii de primăvară 2020

Cele mai active comisii ale Parlamentului! Bilanțul sesiunii de primăvară 2020

În sesiunea de primăvară 2020, cele 11 comisii permanente ale Parlamentului de legislatura a X-a s-au convocat în 185 de ședințe.

Potrivit bilanțului statistic al procesului legislativ, Comisia juridică, numiri și imunități s-a convocat în 34 de ședințe, Comisia agricultură și industrie alimentară – 19, Comisia politică externă și integrare europeană și Comisia de control al finanțelor publice – fiecare câte 18 ședințe, Comisia protecție socială, sănătate și familie – 17, Comisia economie, buget și finanțe și Comisia mediu și dezvoltare regională – fiecare câte 16 ședințe, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media – 15, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – 13, Comisia administrație publică – 10, Comisia drepturile omului și relații interetnice – 9.

În cadrul ședințelor, comisiile parlamentare au aprobat circa 300 de rapoarte și corapoarte și 825 de avize la proiectele de acte legislative. Cele mai multe rapoarte și corapoarte au prezentat Comisia economie, buget și finanțe – 85 și Comisia juridică, numiri și imunități – 83. Cele mai multe avize la proiectele de acte legislative, câte 122 de avize, au fost prezentate, în sesiunea de primăvară, de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și Comisia juridică, numiri și imunități. Circa 100 de avize au prezentat Comisia agricultură și industrie alimentară și Comisia protecție socială, sănătate și familie.

Totodată, deputații au prezentat în comisii 139 de amendamente la proiectele de acte aflate în examinare.

În prezent, cele mai multe proiecte aflate în lucru sunt la Comisia economie, buget și finanțe – 85 de proiecte și Comisia protecție socială, sănătate și familie – 84.

Mihaela Rotari

Share