Cele 16 ministere vor fi comasate în 9! Plahotniuc: Nu mai putem aștepta

Săptămâna viitoare va începe procesul de reformare a administrației publice centrale și anume – reformarea Guvernului. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă, după ședința de lucru a partidului.

Liderul PDM a reiterat că reformarea este inevitabilă și nu se mai poate de așteptat.

„Vrem să eficientizăm activitatea Guvernului. Am cerut astăzi colegilor din Guvern să ne prezinte stadiul reformei, pentru a lua decizii de dinamizare a procesului. Imediat după discuțiile cu colegii din Coaliție, săptămâna viitoare vom trece la implementarea reformelor. Cei numiți în funcții vor fi profesioniști și urmează să vedem dacă o să corespundă noii funcții. Ei nu vor fi partajați politic”, a spus liderul PDM.

Totodată, Vlad Plahotniuc a menționat că, cele 16 ministere existente se vor comasa în 9 ministere. „Numărul agențiilor tot va scădea, multe din ele vor fi comasate în una singură. În cadrul noului Guvern vor activa Prim-ministrul cu 3 viceprim-miniștri și 9 ministere. Ministerele vor fi: Ministerul Economiei și Infrastructurii; Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Ministerul Finanțelor; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Justiției; Ministerul Apărării; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Ministerul Sănătății și Protecției Sociale; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Desigur se mai poartă discuții și negocieri în privința numărului ministerelor. Indiferent de costurile politice, vom duce până la capăt reformarea”, a spus Vlad Plahotniuc.

Mihaela Rotari

Share