Cei șase membri ai Comisiei de evaluare a integrității candidaților în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, numiți

Cei șase membri ai Comisiei de evaluare a integrității candidaților în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, numiți

Parlamentul Republicii Moldova, întrunit astăzi în ședință, a numit cei șase membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, informează OFICIAL.

Aceștia sunt Nadejda HriptievschiTatiana RăducanuVitalie Miron – desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare, și Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel – desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Hotărârile de numire a acestora în calitate de membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor au fost adoptate astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Tot astăzi, Legislativul a adoptat Hotărârea cu privire la confirmarea componenței nominale a comisiei.

Hotărârile intră în vigoare la data adoptării.

Notă: În conformitate cu Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la  funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor din 10 martie 2022, Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor este formată din 6 membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși. Alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși.

Cristina Gurez

Share