CEC va colabora cu ANTA și IGP pentru prevenirea transportului organizat al alegătorilor la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent

CEC va colabora cu ANTA și IGP pentru prevenirea transportului organizat al alegătorilor la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent

Conducerea Comisiei Electorale Centrale a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto și a Inspectoratului General al Poliției, în scopul stabilirii modalităților de colaborare pentru a preveni transportul organizat al alegătorilor în ziua alegerilor. Interlocutorii au avut un schimb de păreri în acest sens.

Părțile și-au arătat toată deschiderea pentru colaborare și au convenit să concentreze eforturile pentru a preveni acest fenomen. S-a convenit asupra organizării echipelor mixte de monitorizare a fluxului de transport în ziua de 21 noiembrie și depistarea eventualelor încălcări. Cele mai frecvente abateri identificate la scrutinele precedente au fost analizate și discutate pentru a preveni admiterea acestora la scrutinul ce urmează.

Totodată, au fost convenite persoanele de contact și modalitate de raportare a abaterilor de la lege. Încălcările vor fi raportate o dată la patru ore, iar după necesitate, cele mai grave vor fi documentate și raportate în timp real.

Participanții la discuții și-au exprimat speranța că eforturile depuse de autoritățile publice implicate va preveni eventualele situații problematice, în acest fel fiind asigurată libertatea și transparența alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie 2021.

Share