CEC: Listele alegătorilor pentru alegerile parlamentare noi sunt identice cu cele utilizate la locale

CEC: Listele alegătorilor pentru alegerile parlamentare noi sunt identice cu cele utilizate la locale

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că listele electorale pentru alegerile parlamentare noi, care cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază ori își au reședința pe teritoriul secțiilor de votare din circumscripțiile electorale uninominale nr. 17 și 33, sunt identice cu cele care urmează a fi utilizate în cadrul alegerilor locale generale, transmite OFICIAL.

Potrivit art. VI din Legea nr.113/2019, alegerile parlamentare noi se desfășoară în conformitate cu reglementările legislației în vigoare până la adoptarea modificărilor operate la Codul electoral, unde CEC nu avea obligația să publice listele electorale în formatul indicat la art. 45 alin. (1). Din acest motiv, CEC a decis să nu publice liste separate pentru alegerile locale generale și cele parlamentare noi, ci doar pentru scrutinul local general.

Totodată, legislația electorală menționează că cetățenii cu drept de vot din circumscripțiile electorale uninominale nr.48 și 50 pot participa la alegeri în oricare dintre secțiile de votare deschise în aceste circumscripții. Din aceste raționamente, acești alegători sunt incluși în listele electorale suplimentare.

CEC reamintește că, până pe data de 19 octombrie, inclusiv, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a Comisiei www.cec.md sau pe pagina www.verifica.cec.md.

Cristina Pendea

Share