CEC, la ora 8.00: Au fost întregistrate două incidente la două secții de votare din Chișinău

CEC, la ora 8.00: Au fost întregistrate două incidente la două secții de votare din Chișinău

Comisia Electorală Centrală (CEC) a informat că, astăzi, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor locale generale, pentru că, urmare a scrutinului din 20 octombrie, nici unul dintre candidații la funcția de Primar din 384 de localități din țară nu a reușit să întrunească condițiile necesare pentru a fi declarat învingător, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, președintele CEC, Dorin Cimil a menționat că, astăzi toți alegătorii, care se vor prezenta la secțiile de votare, vor găsi în buletinele de vot 2 candidați la funcția de primar, cei care acum 2 săptămâni au întrunit cel mai mare număr de voturi.

„Trebuie să știți că, în al doilea tur de scrutin, se consideră primar ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. Pentru suplinirea acelor 384 de mandate de Primar astăzi candidează 768 persoane. Pentru organizarea turul II al alegerilor locale generale au fost organizate 1042 secții de votare. În listele electorale de bază avem înscriși peste 1,6 milioane cetățeni cu drept de vot, dintre care 630 mii sunt arondați secțiilor de votare din mun. Chișinău”, a precizat el.

Potrivit președintelui CEC, la ora 7.00 au fost deschise toate secțiile de votare din țară.

„Au fost întregistrate două incidente la două secții de votare din Chișinău, unul ține de lipsa de curent electric și al doilea se referă la o problemă de dificultate a deschiderii safeului unde se păstrau calculatoarele pentru operatori. În ambele cazuri problemele au fost remediate și la această oră procesul decurge în regim normal”, a punctat Cimil.

Secțiile de votare vor fi în așteptarea alegătorilor până la ora 21.00, iar primele rezultate preliminare vor fi prezentate la ora 22.00.

Andriana Cheptine

Share