CEC în discuții cu societatea civilă despre alegerile din toamnă

CEC în discuții cu societatea civilă despre alegerile din toamnă

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au discutat cu reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale angajate în consolidarea și promovarea democrației participative. Această reuniune a constituit o lansarea unei platforme de comunicare despre evenimentele electorale din țara noastră și impactul acestora asupra societății.

Președinta CEC, Angelica Caraman, a apreciat rolul important pe care îl au oorganizațiile neguvernamentale în promovarea respectării drepturilor civile și a valorilor democratice fundamentale ale omului, monitorizarea și asigurarea corectitudinii și transparenței procesului electoral, mobilizarea și educarea cetățenilor pentru a participa activ la procesul de luare a deciziilor. În acest fel, este esențial să ne unim forțele pentru a asigura un proces electoral transparent, echitabil și inclusiv.

Subiectele abordate de către participanți au ținut de pregătirile pentru alegerile din toamna acestui an, provocările și oportunitățile legate de procesele ce preced ziua scrutinului, precum și propuneri de îmbunătățire a cadrului normativ. La fel, s-a menționat importanța conjugării eforturilor pentru a identifica soluții eficiente în informarea corectă a alegătorilor, contracararea fenomenului de dezinformare publică, dar și promovarea angajamentului civic în rândul cetățenilor noștri.

La discuții cu membrii CEC au participat reprezentați ai Asociației „Promo-LEX”, Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte, Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT și Alianța INFONET.

Share