CEC anunță: Începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi

CEC anunță: Începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 14 februarie curent, începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 , în CEU nr. 38, municipiul Hâncești, informează OFICIAL.

Campania electorală este perioada de activitate care se desfăşoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-şi exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral.

Potrivit Codului electoral, cetăţenii Republicii Moldova, partidele şi alte organizaţii social-politice, blocurile electorale, candidaţii şi persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

În acest context, Comisia Electorală Centrală cheamă concurenții și instituțiile mass-media să desfășoare o campanie electorală în strictă conformitate cu prevederile legislației electorale.

Funcționarii electorali sunt îndemnați să-și realizeze competențele, și de această dată, într-o manieră legală, corectă și profesionistă și să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect.

Monitorizarea obiectivă și imparțială a alegerilor de către misiunile de observare să reprezinte un garant al transparenței și proceselor electorale.

De corectitudinea comportamentului fiecărui subiect electoral implicat în organizarea și desfășurarea alegerilor depinde rezultatul acestora care, de altfel, reflectă voința alegătorilor.

Comisia cheamă la o campanie electorală în condiţii de concurenţă egală, cu informarea obiectivă a alegătorilor asupra proceselor electorale, cu respectarea demnităţii participanţilor în campanie, într-un climat de încredere şi respect reciproc.

Andriana Cheptine

Share