CEC: Anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului

CEC: Anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă acuzațiile publice la adresa instituției și a membrilor acesteia, precum că ar fi politizată și le califică drept nefondate, ne probate și conțin subtext politic, informează Oficial.

Într-un comunicat de presă, „CEC constată cu regret utilizarea unui limbaj care încalcă normele de etică și morală, iar difuzarea unor astfel de informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral”.

CEC a subliniat că, anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău și validarea mandatului primarului ales.

„CEC și, respectiv, consiliul electoral de circumscripție au organizat alegerile locale noi din mun. Chișinău în mod onest, corect, cu respectarea prevederilor legale. Dovadă este și lipsa contestațiilor care să vizeze activitatea autorităților electorale sau a deciziilor instanțelor de judecată care să constate ilegalități în acest sens. CEC cheamă la calm toți subiecții electorali, inclusiv cetățenii, partidele politice, instituțiile media și îi îndeamnă să nu implice Comisia în jocuri politice. Comisia rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări și care va continua să depună eforturi consolidate pentru garantarea unor alegeri corecte”, se mai spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share