CEC a recepționat documentele pentru înregistrarea a încă 3 grupuri de inițiativă

CEC a recepționat documentele pentru înregistrarea a încă 3 grupuri de inițiativă

Ieri, 31 august 2024, în ultima zi de depunere a cererilor de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Comisia Electorală Centrală a recepționat solicitări din partea următorilor pretendenți:

– Vasile Tarlev, susținut de către Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei”;

– Avelin Tabarcea, susținut de către un grup de cetățeni;

– Valentin Borodachi, susținut de către un grup de cetățeni. O cerere similară din partea acestui pretendent a fost depusă pe 24 august 2024, iar pe 25 august curent candidatul și-a retras solicitarea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea sa în calitate de candidat la prezidențiale.

Informații suplimentare despre grupurile de inițiativă înregistrate de către CEC găsiți pe: https://a.cec.md/ro/grupuri-de-initiativa-16219.html .

De asemenea, CEC spune că a luat act de cererea depusă repetat de Vasile Bolea, pretins candidat independent, care a solicitat înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidaturii sale la funcția de Președinte al Republicii Moldova, susținut de un grup de cetățeni. Comisia a constatat că, prin hotărârea din 29 august 2024, aceasta a fost respinsă din motivul neîntrunirii condiției de neafiliere politică, precondiție a admisibilității obținerii statutului de candidat independent.

Cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidei la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Ludmila Corsun, după ce a fost examinată cu setul de acte, s-a constatat că e vorba de același obiect al cererii depuse pe 22 august 2024 și la care Comisia s-a expus, prin hotărârea din 24 august curent, fiind invocat motivul necunoașterii limbii române de către pretendentă.

Share