CEC a prezentat informații despre deschiderea secțiilor de vot

CEC a prezentat informații despre deschiderea secțiilor de vot

În Republica Moldova au loc astăzi alegeri parlamentare și referendumul republican consultativ, informează OFICIAL.   

Pentru organizarea acestora, au fost deschise 2 141 de secții de votare, dintre care 2 018 pe teritoriul țării și 123 peste hotare. În listele electorale de bază avem înscriși 2 802 148 cetățeni cu drept de vot.

Pentru scrutinele respective, CEC a tipărit 13 844 988 buletine de vot, câte 3 461 247 buletine pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională și cele uninominale, și câte 3 461 247 buletine de vot pentru fiecare dintre cele 2 întrebări supuse referendumului.

Potrivit CEC, la ora 7.00 au fost deschise secțiile de votare de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și funcționează în regim normal.

„Ținând cont de diferența de oră dintre fusurile orare, în circumscripția 49, la est de Republica Moldova, unele secții au fost deschise mult mai devreme, la ora locală 7.00 a țărilor respective. Spre exemplu, prima secție de votare și-a început activitatea la Tokio, în Japonia, când la noi, în țară, era miezul nopții.  Ultimele secții de votare care se vor deschide, vor fi cele 13 constituite în circumscripția 51, SUA și Canada. Cetățenii cu drept de vot din stânga Nistrului vor putea vota în cele 47 de secții de votare distincte, create special pentru circumscripțiile electorale uninominale nr.47 și nr.48, organizate în localitățile aflate sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale”, a precizat președinta CEC, Alina Russu.

Doina Secrieru

Share