CEC a lansat un apel în adresa mass-media în privința referendumului din Chișinău

CEC a lansat un apel în adresa mass-media în privința referendumului din Chișinău

Comisia Electorală Centrală cheamă instituțiile mass-media la o reflectare echitabilă și echilibrată a campaniei electorale pentru referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău din 19 noiembrie 2017.
Potrivit unui comunicat de presă al CEC, participanții la referendum, înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, vor beneficia de tratament nediscriminatoriu și sunt pe bază de egalitate în ceea ce privește acordarea timpilor de antenă, fără a-și promova platformele/programele sale politice.
Totodată, CEC informează că, autoritatea electorală centrală are competența de a elabora și aproba Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale în mijloacele de informare în masă doar pentru alegerile parlamentare, prezidențiale și referendumurile republicane. În cazul dat, pentru asigurarea unei reflectări cât mai corecte și transparente a campaniei electorale pentru referendumul local, Comisia a solicitat Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) să vină cu reglementări în acest sens. Astfel, la 10 octombrie 2017, CCA a aprobat Concepția privind reflectarea campaniei electorale la referendumul local privind revocarea domnului Chirtoacă Dorin din funcția de primar general al municipiului Chișinău din 19 noiembrie 2017 de către instituțiile audiovizualului din Republica Moldova.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în calitatea sa de unică autoritate publică autonomă de reglementare a domeniului audiovizualului, monitorizează respectarea legislației audiovizuale și electorale de către radiodifuzori a normelor legale cu privire la reflectarea referendumului local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău din 19 noiembrie 2017.
Mihaela Rotari
Share