CEC a aprobat raportul de activitate pentru 2018 și a anunțat obiectivele pentru 2019

CEC a aprobat raportul de activitate pentru 2018 și a anunțat obiectivele pentru 2019

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi, a aprobat Raportul de activitate al instituției pentru anul 2018, informează OFICIAL.

Potrivit președintelui CEC, Alina Russu, raportul a fost structurat în funcție de obiectivele în baza cărora și-au ghidat, membrii CEC, activitatea. Câteva dintre obiective: sporirea activităților procesului electoral, asigurarea organizării evenimentelor electorale, transparența în activitatea organelor electorale, perfecționarea cadrului legal și conex.

Președintele CEC a mai comunicat că, în raport se regăsesc și activitățile curente care au fost realizate de CEC. „Acest an a fost unul de pregătire pentru scrutinul parlamentar și organizarea referendumului republican consultativ”, a spus ea.

De menționat că, în perioada raportată, membrii CEC s-au întrunit în 41 de ședințe.

Totodată, a fost aprobat Planul de acţiuni al CEC pentru anul 2019. Președintele CEC a comunicat mai multe obiective pe parcursul acestui an, cum ar fi: dezvoltarea și implementarea modulelor, sporirea accesibilității procesului electoral, asigurarea evenimentelor electorale, transparența în activitatea organelor electorale, transparența finanțării partidelor politice și a campaniei electorale, dar și perfecționarea cadrului legal și cel conex.

Mihaela Conovali

Share