CEC a agreat caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video în secțiile de votare

CEC a agreat caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video în secțiile de votare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a agreat, în cadrul ședinței de astăzi, caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video în secțiile de votare realizat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, informează Oficial.

Acestea se referă la cerințele minime pe care trebuie să le întrunească echipamentele tehnice care vor înregistra, pe parcursul zilei alegerilor, introducerea buletinelor în urna de vot, precum și operațiunile de numărare a voturilor și totalizare a rezultatelor.

„Funcționarea sistemelor de înregistrare video în secțiile de votare realizat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 va fi reglementată printr-un act normativ aprobat de către CEC, iar pentru achiziționarea celor 2300 de camere video, grupul de achiziții al Comisiei va demara procedurile prevăzute de legislația în vigoare”, se spune într-un comunicat de presă.

Totodată, CEC reiterează că instalarea camerelor de înregistrare video va îmbunătăți securitatea și corectitudinea procesului de votare și va crește gradul de transparență a operațiunilor electorale desfășurate în ziua alegerilor. „Sistemul de înregistrare video nu trebuie să atenteze la secretul procesului de votare și la intimitatea alegătorilor în secția de votare”, se mai spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share